in

Варненски състезатели с медали от Държавния шампионат по кикбокс и муай тай

Снимка: Фейсбук

Два златни и сребърен медал по муай тай спечелиха състезателите от варненския спортен клуб Вокил.

Това е равносметката от първия за 2018г Държавен шампионат на Българска конфедерация по кикбокс и муай тай. Той бе по муай тай и се проведе в столицата на бойните спортове гр. Варна в многофункционалната спортна зала на Първа езикова гимназия. Домакин бе местния СК „ТИМ“ съмвестно с МК „Вокил“, съобщиха от пресцентъра на варненския спортен клуб.

Над 80 състезателя премериха сили в найтежкия спорт в стойка. Повече от 13 клуба в цялата страна участваха със своите титуляри за призовите места.

Спортен клуб Вокил взе участие с 3 ма състезатели както следва:

1.Али Юзеир – мъже клас А до 71кг.
2.Борис Стоянов – ЮМВ до 71кг.
3.Румина Георгиева – жени до 57кг. (поради липса на съпернички в 54кг.)

Безспорен победител в своята категория бе Али, който спечели и приза за най-техничен състезател. Той показа муай тай в целия смисъл на думата спечелвайки победата си именно с техника приложима само в изкуството на осемте крайника – лакът Другият шампион в своята категория бе дебютанта в този спорт Борис Стоянов, който в два последователни дни спечели своите срещи на полуфинал и финал.

Макар да имаше кратко време за подготовка Борис даде всичко от себе си и наложи и грата си във всеки един от рундовете. Единствената загуба за клуба на този шампионат бе при жените. Руми не успя да наложи играта си над своята съперничка във финалната среща и загуби по точки. Това разбира се само я мотивира още повече и веднага след като се възстанови започва подготовка за следващото асъстезание.

Следващото предизвикателство за клуба е състезанието по кикбокс в стил лоу кик. То ще се проведе в края на месец март в гр. Шумен. По-важното е че Али вече има огромен шанс да бъде част от националния отбор на България по муай тай и може да вземе участие в Световното първенство, което ще се проведе в началото на месец март тази година.

*******
Спонсор на наградата този месец: logo-promocheck

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Публикувано от Дамян Дамянов