in

Някои нови промени. Фейсбук курсовете за бизнеса са задължителни за да имате успех

В последно време много предприемачи успяват да ангажират жадната бизнес публика с курсове за социалните мрежи. Очакванията са големи и цената не е малка, но какво в действителност получават участниците и до какво ниво достигат?

Да погледнем зад завесата на имиджа и PR-а и да разгледаме обективните факти за бизнеса е целта на сегашната ми публикация.

За жалост ще разбия илюзиите на много от вас, които смятате, че давайки 100-200 лв. ще започнете да рекламирате и да постигате целите си „от раз „и то на ниска цена! ТОВА Е НЕВЪЗМОЖНО по обективни причини.

Ако за първи път се сблъсквате с реклама в социалните мрежи е много добре да преминете обучение. Със сигурност опитни ментори в областта могат много да са ви полезни за стратегиите, тактиките и други методи. Да се информирате за актуалните политики на социалните мрежи е абсолютно задължително, защото е много вероятно да направите някоя глупост или да изгубите време чудейки, се защо рекламата ви не тръгва.

Като цяло оценката ми е положителна за академиите за обучение. Обаче ако наистина искате да успеете има два пътя – или да наемете професионалисти или дългосрочно да инвестирате.

Разбира се логичния въпрос е „защо не мога да го направя сам“? За какво да плащам на някой друг при условие, че не е толкова сложно. Ще се постарая да ви отговоря кратко, въпреки, че отговора е много по обширен.

Ето това е, което никой не ви казва. А, ето го и отговорът: Като всички други системи и социалните мрежи имат инвестиционен елемент. Големите компании в бизнеса са придобили или изградили множество страници, които имат аудитория, която има естествено достигане  и ангажиране. При правилно позициониране на рекламите, тази аудитория се ангажира и успеваемостта е много по-голяма. Разбира се, говорим за страници над 100 хиляди последователя.

Така че моят съвет е следният: Със сигурност си заслужава да отидете на поне един семинар. Но, ако сте професионалист и искате да успеете, си платете на професионалист. Ако искате да се занимавате вие, пригответе се за минимум година опити.

Малко актуална и полезна информация от мен:

В последно време много се говори за промените на политиките на социалната мрежа Фейсбук, много от тях бяха дискутирани и анализирани, но големите промени тепърва предстоят. В момента основно се забелязва сериозен спад в органичните лайкове. Стратегиите полезни за имиджа – постове, които не носят пряка реклама, но вдигат лайковете. Например – виц със снимка, които досега са имали висок резултат, в последно време имат все по-ниски резултати. Оказва се,че медиите в цялост ще бъдат с приоритет, но на регионална основа. Друг интересен факт е , че промяната в приоритета на профилите доведе до избутване на видео клиповете по-нагоре в „стената“ на потребителите, но тук идват и очакваните нови промени на Фейсбук при промяна на видео платформата насочена за автори и продуценти. Създаването на качествено и авторско видео най-вероятно ще бъде с приоритет, поради вкарването на реклама в него. Като цяло положението за тези, които не си плащат редовно на социалната мрежа, не е никак „розово“. По мое мнение ще бъдат засегнати множество страници, които не са с изцяло авторско съдържание и то години назад. Няма да коментирам самият начин на рекламиране, но мога да кажа само, че в България засега цените са много ниски, но със сигурност това няма да остане така за дълго.

*******
Спонсор на наградата този месец: logo-promocheck

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Публикувано от Георги Костов

Георги Костов е предприемач, иноватор, експерт по европейски проекти, информационни технологии и активен общественик. В миналото е бил участник в политиката.При създаването на проекта Нова Варна взима активно участие и остава почетен член на екипа от редактори. Активно се занимава с подпомагане на младите хора и иновативни проекти.