in

Бадемите цъфнаха, а коледната украса във Варна още грее

Снимка: Нова Варна

Снимка: Нова Варна

Коледните празници отдавна отминаха, бадемите цъфтят, но тематичната украса по варненските улици и площади все още стои непокътната.

Едва ли варненци са доволни и се радват на светлините, знаейки, че парите за изразходваната електроенергия се заплащат от данъците им, предаде кореспондентът на БГНЕС във Варна.

Светещи подаръчета и снежинки озаряват булевардите в тъмните часове малко повече от месец преди настъпването на астрономическата пролет и седмица преди началото на Великденските пости.

Поставянето на украсата започна през ноември 2017 г. Бяха монтирани около 1900 тематични елемента – свещи, камбанки, елхички, снежинки, звездички, както и 50 000 метра светещи гирлянди. 4 млн.лв. без ДДС влага Oбщина Варна за „Техническа поддръжка, ремонтно-възстановителни работи и изграждане на ефектно, архитектурно осветление и коледна украса на територията на Община Варна“, става ясно от обявената обществена поръчка за периода до 2021 година.

*******
Спонсор на наградата този месец: logo-promocheck

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Публикувано от Дамян Дамянов