Започва делото за убийството на таксиметров шофьор във Варна

Разпоредително заседание на Окръжния съд във Варна е насрочено днес за 10.00 часа по дело за грабеж, придружен с убийство.

Обвинени в престъплението са Космас Джероме и Ренета Козарова. Те ще отговарят за убийството на 61- годишния таксиметров шофьор Васил Ашиков, който през април миналата година бе смъртоносно прободен с нож в опит да бъде ограбен на метри от военното поделение край село Каменар, пише Дарик.

26-годишният Космас е с адресна регистрация в Дългопол, а 3 години по-младата му приятелка Ренета е от Свети Влас. И двамата са с чисто съдебно минало. По време на разследваното бе събрана информация, че двамата обвиняеми са живели в Пловдив, после са сменили няколко квартири във Варна, а към деня на убийството са напуснали и последната квартира.

Според Ренета, „за да придобият кураж“ двамата са приели наркотично вещество непосредствено преди убийството. На едно от предходните съдебни заседания прокурорът по делото разкри, че Космас е напуснал постоянния си адрес, водил е скитнически живот и е бил наркозависим.

Тежкото умишлено престъпление, за което са обвинени двамата младежи, се наказва с от 15 до 20 години затвор, доживотен затвор или доживотен без замяна.

*******
Спонсор на наградата този месец: logo-promocheck

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Снимката е илюстративна

Шофьор загина на пътя Русе-Плевен

Цигарите поскъпнаха