in

Борисов: Мога да попитам колко струва предизборната кампания на Румен Радев

Кадър: bTV

Какво общо мога да имам аз с депутат от опозицията и то – депутат, който партията, която издигна Румен Радев за президент, подкрепи за шеф на ДАНС?”.

С тези думи премиерът Бойко Борисов отговори на президента Румен Радев.

Държавният глава попита по-рано: „Имал ли е срещи и продължава ли да има срещи премиерът с г-н Пеевски? Имал ли е и продължава ли да има общи бизнес интереси с г-н Пеевски? Разпределял ли е и продължава ли да разпределя обществени поръчки в интерес на г-н Пеевски”.

Министър-председателят се обърна към държавния глава и с думите:

Ако има каквито и да било данни за мой бизнес с Пеевски, да сезира още днес институциите. И моята добронамереност към всички не трябва да е в мой ущърб”.

Не съм обидил президентската институция, президента Радев и не съм си позволил да направя каквато и да е квалификация”, отвърна още Борисов. „Абсолютно ми е чиста съвестта“, подчерта той.

Премиерът заяви, че въпросите, свързани депутатите от ДПС, трябва да е отправят към ДПС.

ДПС гласува „за” падането на правителството и „против” създаването на това правителство“.

На думите на Радев, че премиерът „получи коледен подарък с пълната подкрепа на г-н Доган. Партията на г-н Борисов гласува единодушно внесения от г-н Пеевски закон за КТБ”, Бойко Борисов отвърна:

Подарък не ми е правен. ГЕРБ е единствената партия, която не е получавала подкрепата на ДПС за избори и не е правила коалиция с ДПС“, напомни той.

Аз също мога да задавам въпроси. Мога да попитам колко струва предизборната кампания на Румен Радев и как се договори с ДПС за подкрепата за избори, каза още Бойко Борисов.

*******
Спонсор на наградата този месец: logo-promocheck

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Публикувано от Дамян Дамянов