РИОСВ поиска нещо важно от Портних

Изпратени са писма до кметовете на общините във Варненска и Добричка област, с които поиска да бъде засилен контрола за недопускане изгарянето на гуми и други отпадъци при отбелязване на празника Сирни Заговезни на 18 февруари. Това съобщи РИОСВ-Варна за Нова Варна.

При изгарянето на отпадъци се отделят вредни емисии, които увреждат качеството на атмосферния въздух. Тези дейности крият риск, както за здравето на хората, така и за околната среда и са в нарушение на разпоредбите на Закона за управление на отпадъците (ЗУО) и Закона за чистотата на атмосферния въздух (ЗЧАВ).
ЗУО предвижда глоба от 2000 до 5000 лв за физическо лице, което нерегламетирано изгаря или извършва друга форма на нерегламентирано третиране на отпадъци.

Съгласно чл. 35 от ЗЧАВ, неорганизираното изпускане на емисии в атмосферния въздух, когато е възможно ограничаването му, се наказва с глоба от 500 до 5000 лв.

 

*******
Спонсор на наградата този месец: logo-promocheck

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Идеята зад Parkmart – Ето какво да очакваме от тях (СНИМКИ)

Снимка Нова Варна

Трети халколитен некропол откриха във Варна (СНИМКИ, ВИДЕО)