in

Организират концерт за онкоболни деца във Варна

Концерт в подкрепа на децата от клиниката по Детска клинична хематология и онкология към УМБА „Св. Марина“ Варна ще се проведе на 24 февруари от 16 часа в голям търговски център в града.

Организаторите Радослава Димова и Стоян Бурназов – Бурназа разказаха, че идеята е започнала преди няколко години, когато от този свят си е отишъл Пламен Колесничейко – гл. експерт „Младежки дейности“ към Община Варна. Почти всички събития, посветени на каузи в помощ на болни хора ги е провеждал той приживе, пише Черно море.

Бил е почитател на рок музиката. Затова и концертът ще бъде с участието на варненски рок музиканти. „Две години подред дарявахме събраните средства на Дома на онкоболните – сподели Радослава Димова. Тази година те ни отказаха като ни насочиха към децата. Това е много благородно от тяхна страна. Вече имаме идеи как да използваме средствата. Ние с Пламен създадохме две прекрасни деца – Йоана и Александра Колесниченко, които и тази година ще изработят кутиите, в които ще се събират средствата за онкоболните деца – каза още Радослава Димова.

Концертът ще бъде в един от моловете с начален час 16.00. Ще участват Диян Коев, дуо Витамаре, Лили и Бурназа, Стефан Кудев и Мирослав Савов, танцова шокола Маламбо с латино танци. „Нека хората да дойдат, да послушат нашата музика, да усетят какво е да дариш нещо от себе си за кауза, за друг човек – било то коса или средства“ – прикани варненската публика Стоян Бурназов. По време на разговора в студиото, 12 годишният Явор Добрев дари косата си в помощ на нуждаеща се болна жена.

*******
Спонсор на наградата този месец: logo-promocheck

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Публикувано от Дамян Дамянов