in

Над 400 души от Варна болни от остри инфекции и грип

438 болни от остри респираторни инфекции и грип са регистрирани в Морската столица през последната седмица.

Това съобщиха за Радио „Фокус“ – Варна от Регионалната здравна инспекция във Варна. Според данните, предоставени от сентинелните практики, за предходната седмица броят на регистрираните болни е бил 477. За периода от 9 до 15 февруари с диагноза грип в Инфекциозна клиника на болница ,Св. Марина“ са постъпили за лечение 22 души. С усложнения от остри респираторни инфекции са 67 пациенти – 45 с бронхит и 22 с пневмония.

От здравната инспекция допълниха, че за периода регистрираната заразна заболеваемост се движи в характерните за сезона граници.

Регистрирани са 35 случая на чревни инфекции срещу 42 от предходната седмица, като през настоящите дни чревните инфекции са представени от 24 ентероколита, 3 салмонелози, 1 колиентерит. 3 хепатита, 2 бактериални менингита и 2 ротавирусни ентерита.

От въздушно-капковите инфекции са регистрирани 62 лица срещу 92 за предходната седмица, представени от 51 случая на варицела и 11 случая на скарлатина.

*******
Спонсор на наградата този месец: logo-promocheck

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Публикувано от Дамян Дамянов