in

Оставиха в ареста убиеца на психичноболния Явор

Варненският окръжен съд постанови „Задържане под стража“ спрямо 36-годишния Венцислав А..

Съдебното заседание във Варненския окръжен съд е било разгледано в неделя в късния следобед и при закрити врати заради бруталния характер на убийството, съобщиха от Апелативна прокуратура за Нова Варна.

36-годишният Венцислав е бил привлечен като обвиняем за умишленото убийство на 34-годишния Явор, негов приятел от детството. Първоначалното обвинение, в което Венцислав А. беше привлечен като обвиняем, бе преквалифицирано от прокуратурата в умишлено убийство, извършено с особена жестокост и по особено мъчителен за убития начин след излизане на резултатите от съдебномедицинската експертиза.

Разследването по случая е започнало, след като на 14 февруари 2018 г. гражданин подал сигнал за намерен мъж в безпомощно състояние пред блок 404, вход 5 в кв. „Владиславово“. На път за болницата 34-годишният Явор починал.

Определението на Варненския окръжен съд подлежи на обжалване пред Апелативния съд във Варна. Ако то бъде обжалвано, съдебното заседание във въззвивната инстанция ще бъде на 27 февруари, съобщиха от пресцентъра на прокуратурата.

*******
Спонсор на наградата този месец: logo-promocheck

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Публикувано от Дамян Дамянов