in

Затвор за иракчанин, излязъл през границата на България без разрешение

10 месеца лишаване от свобода с 3-годишен изпитателен срок за иракчанин след одобрено от съда споразумение с Районната прокуратура в Генерал Тошево.

Иракският гражданин Барзан Хоршид, излязъл през границата на България без разрешение на органите на властта, получи наказание 10 месеца лишаване от свобода с 3-годишен изпитателен срок, след като сключи споразумение с Районната прокуратура в Генерал Тошево. То е било одобрено от състав на Районния съд в Генерал Тошево и влиза в сила веднага. Това съобщиха от Апелативна прокуратура-Варна за Нова Варна.

29-годишният мъж направил опит да премине границата на България с Румъния на 29-ти декември м.г., скрит в кабината на товарен автомобил с румънска регистрация. При проверка на ГКПП – Кардам в шкафа за дрехи на камиона , който превозвал детски играчки от голяма верига магазини в Гърция за Румъния, чуждият гражданин бил открит. Срещу него било образувано досъдебно производство, останало недовършено поради независещи от извършителя причини.

Срещу румънския шофьор също се води разследване за престъпление за превеждане през границата на страната на отделни лица без разрешение на надлежните органи на властта.

*******
Спонсор на наградата този месец: logo-promocheck

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Публикувано от Дамян Дамянов