in

Български вина спечелиха приза „Златен ритон“ на международна изложба

Шест български вина спечелиха приза „Златен ритон“ от международната специализирана изложба „Винария 2018“, съобщиха от пресцентъра на Националната лозаро-винарска камара.

В надпреварата за престижните отличия се състезаваха над 300 проби на български и чуждестранни изби.

Напитките са оценявани от 20-членно жури, в което участват утвърдени дегустатори от страната и чужбина.
За втора поредна година бе присъдена награда „Препоръчано вино от местен сорт“.

В категорията са се състезавали близо 30 проби на родни изби.

„За втора поредна година решихме да подкрепим развитието на българските местни сортове и в надпреварата за отличието се включиха изключително качествени вина. Тази година виното, което спечели този приз, се бори наравно с вината, получили „Златен ритон“. За победител е обявено червено вино от сорт „Мавруд“, произведено от винарска изба от Панагюрище.

Специални награди за най-добър концептуален дизайн на опаковка за бутилки и кенове получиха серия нискоалкохолни винени напитки с натурални аромати на кафе, капучино, кокос, кола, ягода, праскова. Те се представят за първи път на изложение в Европа, веднага след премиерата на арт бутилките в Ню Йорк.

Винените „Оскар“ са връчени на церемония „Нощта на Златния ритон“ в Международен панаир Пловдив, която се провежда в първия ден на „Винария 2018“, се посочва още в съобщението.

*******
Спонсор на наградата този месец: logo-promocheck

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Публикувано от Дамян Дамянов