in

„Разкъсаха“ извършителя на палежа на кучкарника във Варна

Разгневени хора буквално „разкъсаха“ от нападки вероятния извършител на умишления палеж на кучкарник в имот, стопанисван от организацията „Анимал хоуп“ във Варна.

В социалните мрежи се появи снимка на мъж, живеещ в Боровец, в голяма близост до навеса с кучешки колиби, където се е случило престъплението.

„Нова Варна“ разполага със снимките на вероятния извършител, но докато не излезе официална информация по случая от МВР-Варна, няма да се публикуват от медията.

Две кучета са изгорели живи, загинали са в агония, докато се опитват да се скрият в къщичките си, които също изгоряха. Други две са обгорели до неузнаваемост и се борят за живота си във ветеринарна клиника. Ако оцелеят,  ще имат тежки увреждания, едното куче вероятно ще остане сляпо.

Случаят е описан изцяло в техен пост в официалната им Facebook страница.

Специално за „Нова Варна“, Animal Hope разказахa, че за момента не могат да дадат информация за извършителя, докато тече разследване от полицията. Вероятно появилата се снимка в социалните мрежи е на извършителя, но всичко за сега е строго секретно.

Организацията в момента се реорганизира, за да поправи щетите, като търсят приемни домове за кучетата, които живееха там и са оцелели. Ще се почисти обгорения терен и се търси възможност за изместване в нов, тъй като този не е безопасен. От дълго време „Animal Hope“ имат проблеми със съседи, споделят още, че и вероятния извършител също е съсед.

Съответното лице беше задържано след пожара, но дали все още е в полицията, не знаят от организацията.
„Нова Варна“ продължава да следи случая, очаквайте подробности.

*******
Спонсор на наградата този месец: logo-promocheck

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Публикувано от Дамян Дамянов