in

Обстановката в Девня е нормална при динамични зимни условия

Обстановката в Девня е нормална при динамични зимни условия.

В района на общината вали сняг и духа полусилен североизточен вятър, което създава условия за навявания и намалена видимост, предадоха от пресслужбата на Община Девня за Нова Варна.

Засега няма затворени пътни отсечки и не са постъпвали сигнали за закъсали автомобили, както и за проблеми с електричеството и водоснабдяването. Три снегорина обработват пътищата от общинската мрежа, където натрупалата се снежна покривка достига до 5 сантиметра.

При инциденти гражданите могат да звънят на тел. 112 или на Дежурния по община – 0886 69 90 55. Поради неблагоприятните прогнози кметът обяви 27 и 28 февруари (вторник и сряда) за неучебни дни на територията на общината. Мярката обхваща две училища – СУ „Васил Левски“ и ОУ „Св. св. Кирил и Методий“. В детските градини занятията ще се провеждат в сборни групи. Според прогнозата на синоптиците с напредването на деня обстановката в района на Девня ще се влошава.

След 18 часа днес снеговалежът ще се усили, а температурите ще продължат да се понижават и ще се създават условия за поледици.

 

*******
Спонсор на наградата този месец: logo-promocheck

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Публикувано от Дамян Дамянов