in

Рекорден брой разрешителни за работа на непълнолетни през 2017 г. в Бургас

Снимка: payvisiononline.com

Рекорден брой разрешителни за работа на непълнолетни са били издадени за миналата година от Областната инспекция по труда, съобщи нейният директор Павлин Васков, пише Бнр.

2 422 са разрешителните и са най-много издадени до сега през годините. За 2016-та инспекцията е установила 9 447 нарушения по трудовото законодателство като преобладават тези свързани със заплащането и работното време.

И през тази година от инспекцията ще работят в три основни насоки – земеделие, строителство и сезонни търговски обекти.

В строителството търсим както трудови договори, така и безопасност при осъществяване на работата. Не разделяме обектите дали са по Националната програма за санирането или са с и обикновено строителство. Това е високорисков отрасъл с много злополуки и се стараем да обхванем доминиращ процент от активните строителни обекти. По отношение на земеделието там също ще извършваме проверки на производителите като акцента е в законосъобразността на наемането на сезонните работници“, каза Васков.

И през предходните години акцент в работата им бяха сезонните търговски обекти. За да се ограничи наемането на хора без договори.

*******
Спонсор на наградата този месец: logo-promocheck

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Публикувано от Дамян Дамянов