in

„Българи от старо време“ по традиция ще зарадва варненци за Националния празник

Държавна опера Варна по традиция ще поднесе на варненци за Националния празник най-българския си спектакъл „Българи от старо време“.

Любима на поколения българи, неостаряващата оперета на Асен Карастоянов по едноименната повест на Любен Каравелов е най-новата постановка на това заглавие, в завладяващия режисьорски прочит на майстора на оперетния жанр у нас Николай Априлов и ще бъде представена на 2-ри март, Основна сцена, 19.00 – 21.40.

В главните роли отново ще ни разсмиват изтъкнатите комици Стефан Рядков (Дядо Либен) и Пламен Георгиев (Хаджи Генчо), а специалното участие на Фолкорен ансамбъл „Одесос“ при МВР Варна, с худ. рък. Радослав Иванов, ще превърне сватбата на Лила (Ина Петрова) и Павлин (Пламен Долапчиев) в истински празник за артисти и зрители.

Какво по-хубаво от това, на Националния празник да се хванем на българско хоро с “Българи от старо време!

При това става дума не за кой да е, а за 80-ия спектакъл на варненска сцена на „Българи от старо време“ на режисьора Николай Априлов.

 

*******
Спонсор на наградата този месец: logo-promocheck

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Публикувано от Дамян Дамянов