in

Затворени пътища и опасна зимна обстановка в Североизточна България

Снимката е илюстративна

Затворени пътища, нарушен трафик и усложнена зимна обстановка в страната – най-тежко остава положението в Североизточна България.

На Дунав мост при Русе е спряно движението на моторни превозни средства над 12 тона. Затворени са пътищата Русе – Карнобат, Шумен – Силистра и Варна – Дуранкулак, съобщава Бтв.

Възстановено е движението през Ришкия проход и този на Републиката.Магистралите остават отворени и без ограничения.

От близо 24 часа Добричка област е блокирана от снега. Почти всички пътища, с изключение на този за Варна, са затворени. На места в Силистренска област преспите достигат близо метър.

Много хора трябваше да бъдат спасявани през нощта от снежния капан, а трима души заедно преодоляха снежната блокада, за да стигнат до болницата.

Христо Стамелков, Тодор Станев и техният приятел Пламен имат нужда от редовното извършване на хемодиализа в болницата в Добрич. Те са от Балчик и тази сутрин тръгват на своя отговорност към болницата. За щастие, стигат невредими.

В Русе ситуацията също е тежка. Затворените пътища усложниха придвижването на местните до работните им места.

Затворените по-рано днес пътища Русе – Сливо Поле, от село Мечка до разклона за Русе и пътя Разград – Шумен са отворени за движение.

Отпадат и всички ограничения за движение по републиканската пътна мрежа на територията на област Шумен и Хасково.

*******
Спонсор на наградата този месец: logo-promocheck

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Публикувано от Дамян Дамянов