in

Нововъведения в Здравната каса улесняват варненци (СНИМКИ)

Снимка: Нова Варна

Репортер на Нова Варна посети Здравната каса в града, за да научи какви са нововъведенията, които улесняват жителите на града при техния престой там.

Хората, които посещават Здравната каса често се натъкват на дълги опашки и изнервени хора, които чакат своя ред. Отскоро в държавното учреждение действа автоматизирана система за управление на опашките.

Снимка: Нова Варна

Машинката e свързана с компютрите,изписва услуги и издава билетче с номер за гишето, на което клиентът ще бъде обслужен. Електронни табла над всяко от гишетата показват номера на клиента, който предстои да бъде обслужен.

Снимка: Нова Варна

На много места във Варна и в страната отдавна има такива машинки, които улесняват работата както на служителите, така и на чакащите.

Снимка: Нова Варна

В първите дни от въвеждането на новата система имаше известен хаос, но нещата вече са по-спокойни, научи репортер на Нова Варна.

Снимка: Нова Варна

Хората коментират, че обслужването им вече става много по-бързо. „Преди се налагаше да чакам по 15-20 минути. Хората бяха изнервени, ставаха конфликти. Вече всичко е наред“, коментира баба Станка, която чака да завери здравната си книжка.

*******
Спонсор на наградата този месец: logo-promocheck

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Публикувано от Дамян Дамянов