in

Потъна корабът „Кук“ в Поморие (СНИМКИ)

Снимка: Фейсбук

Корабът „Кук“ на пасажерското пристанище в Поморие е потънал заради силното вълнение, потвърди кметът на морската община Иван Алексиев.

Той обясни, че собственикът е бил предупреден по-рано за това, че корабът му не е укрепен и предстои лошо време, съобщава БНР.

„За жалост, той не е реагирал. Снощи са го търсили към 3, 4 пъти, също не е реагирал. Къса въжета, удря борда в пристанището, пука борд, пълни се с вода и потъва. Другата щета е в рибарското пристанище. При обръщане на вятъра влиза една насрещна вълна, която събира лодките. За радост, няма потънали, а само пострадали. Цяла нощ там са работили всички от пристанището, моряци, собственици на плавателни съдове“, обясни Алексиев.

Снимка: Фейсбук

Кметът допълва, че при това време, няма как лодките да се изкарат. Той е категоричен, че всички собственици на лодки са били уведомени своевременно за лошото време, което предстои.

Той препоръча, при такава обстановка да се придвижват по пътищата, а не с плавателни съдове.

*******
Спонсор на наградата този месец: logo-promocheck

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Публикувано от Дамян Дамянов