in

Почистват ли снегорините във Варна? Има ли вдигнати гребла? (СНИМКИ)

Снимка: Фейсбук

В днешния снеговит ден много читатели на Нова Варна се свързаха с редакцията ни, за да съобщят, че са забелязали снегорини с вдигнати гребла и без да хвърлят луга. Призоваваме читателите на Нова Варна, ако имат снимки на непочистени улици и неработещи снегорини, да ги изпращат на редакцията ни.

По думи на очевидци по пътя Аксаково-Слънчево почистващата машина е  карала по осевата линия с вдигнато гребло и не е давала път на автомобилите да преминат. „Снегорина пречи, а не помага“, възмущават се гражданите.

Снимка: Фейсбук

„При наличието на снежна покривка на пътното платно се пуска гребло и се разпръсква пясък или ситна фракция, а това не се случва нито в града, нито извън него“, коментират читатели.

Снимка: Фейсбук

Пътят към летището също е непроходим – има много навявания и не е почиствано, макар да бе съобщено, че на територията на Варненска област почистват около 70 снегорина.

Снимка: Фейсбук

За поредна година зимата ни изненада, макар че синоптиците предупредиха, че температурите ще паднат под нулата и ще има големи снеговалежи.

Снимка: Фейсбук

Ето така изглежда пътят от с. Ботево, общ. Аксаково посока Варна. Абсолютно непроходим и непочистен, преспите са около един метър. Има и закъсал бус.

Снимка: Фейсбук

Неподготвени се оказаха и от снегопочистващата фирма в града. Много главни улици са все още непочистени, като например бул. „Левски“. В малките улички придвижването е почти невъзможно.

Заради силния вятър снощи, някои хора осъмнаха с паднали дървета върху колите си.

Снимка: Фейсбук

Читател на Нова Варна сигнализира за закъсал снегорин по пътя Игнатиево – Аксаково, който към момента е временно затворен.

Снимка: Фейсбук

Лошото време донесе много проблеми за шофьорите – закъсали автомобили и автобуси на градския транспорт, непочистени пътища, трудно проходими са дори магистралите.

Снимка: Фейсбук

А ето така изглеждаше автомагистрала „Хемус“ около 22 часа.

Снимка: Фейсбук

Придвижването на пешеходците също се оказва предизвикателство. Ето пред какво са изправени варненци в един от централните подлези на града:

Снимка: Фейсбук

*******
Спонсор на наградата този месец: logo-promocheck

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Публикувано от Дамян Дамянов