in

Проект за заетост осигурява работа на повече от 300 души в област Варна

Проект „Работа“ ще осигури заетост на повече от 300 безработни и неактивни лица от общините с високо равнище на безработица във Варненска област.

Това информира шефът на Дирекция „Регионална служба по заетостта“ Божидар Михайлов за Нова Варна.

Предвижда се новата схема да е с национален обхват и да се прилага в общини, в които безработицата е над средната за страната за предходните 12 месеца. От Варненско в обхвата на схемата попадат 8 общини-Аврен, Бяла, Ветрино, Вълчи дол, Долни чифлик, Дългопол, Провадия, Суворово.

Работодатели от публичния и частния сектор ще имат възможност да разкрият общо 296 работни места в тези общини за дейности, насочени към подобряване на жизнената среда и услуги за населението. Целта на проекта е да подпомогне преодоляването на регионалните диспропорции на пазара на труда чрез повишаване на уменията и насърчаване заетостта на безработните и неактивните лица от районите с високо равнище на безработица.

Приоритетно подкрепа ще бъде предоставена на трайно безработни лица с цел преодоляване на пречките и създаване на предпоставки за включването им в заетост. В проекта ще участват и неактивни лица, които ще бъдат активирани от наети към съответните общини специалисти.

Безработните ще бъдат наемани на пълно или непълно работно време, което е не по-малко от 4 часа на ден, за период от 12 месеца и ще получават възнаграждение равно на минималната заплата. Има възможност заетостта да се комбинира с обучение.

*******
Спонсор на наградата този месец: logo-promocheck

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Публикувано от Дамян Дамянов