in

23-ма българи са блокирани на румънско летище в ужасни условия

Във връзка с постъпилата информация за блокирани български граждани на летището в румънския град Тимишоара, по разпореждане на заместник министър-председателя и министър на външните работи Екатерина Захариева, в посолството на Република България в Румъния е сформиран кризисен щаб, който да съдейства на нашите сънародници, изпаднали в затруднение.

Десетки български граждани бяха блокирани на летището в Тимишоара, след като самолет на нискотарифния авиопревозвач „Райън еър“ е бил отклонен от маршрута Лондон-Пловдив към летището на румънския град вчера вечерта.

Около 60 наши сънародници са се възползвали от възможността да бъдат превозени с двата осигурени автобуса. Останалите българи са предпочели да останат на летището, като до момента два пъти са им осигурени ваучери за храна.

По информация на летищните власти, 23-ма души – майки с деца, са били настанени в хотел. Почетният консул на Република България в Тимишоара е поел ангажимент да посети сънародниците ни на летището и да окаже съдействие.

По разпореждане на премиера Бойко Борисов самолет „Еърбъс 319” на Авиоотряд 28 ще извърши днес следобед извънреден полет до летище Тимишоара, за да прибере в София група от 113 български граждани, съобщиха от правителствената пресслужба.

*******
Спонсор на наградата този месец: logo-promocheck

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Публикувано от Дамян Дамянов