in

Обявиха бедствено положение в Аксаково

Във връзка със създалата се усложнена метеорологична обстановка в резултат от силния вятър, снегонавяване, намалена видимост, ниски температури и обледявания на територията на община Аксаково е прекъснат транспортния достъп, образувани са снежни маси (преспи) на пътищата и улиците, възпрепятстващи движението на обществения транспорт.

Републикански път ІІІ-2902 (Аксаковска панорама – Кичево) е затворен за движение, а по останалите пътни артерии от републиканската пътна мрежа, свързващи населените места на община Аксаково, е силно затруднено движението.

Създалата се обстановка възпрепятства придвижването на снегопочистващата механизация до общинските пътища и населените места на територията на общината.

За овладяване на бедствието и провеждане на спасителни и неотложни аварийно – възстановителни работи, както и с цел създаване на условия за запазване здравето и живота на гражданите и предотвратяване на вреди върху тяхното имущество.

Забранява се влизането, пребиваването и движението на МПС на територията на община Аксаково, освен тези на екипите от Общински щаб за изпълнение на общинския план за защита при бедствия, продоволственото снабдяване на населението и движението по ул. „Георги Петлешев” в гр. Аксаково.

Забранява се движението на обществения транспорт по утвърдената транспортна схема на община Аксаково, с изключение на линии с №№ 43, 409 и 121

В случай на необходимост от лекарска помощ на бедстващи – Д-р Мая Рашева – Директор на „Център за спешна медицинска помощ” – Варна да осигури линейки с висока проходимост на разположение.

Настоящата заповед да се обяви на официалната интернет страница на Община Аксаково.

*******

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Публикувано от Дамян Дамянов