in

Повреден локомотив и кучи студ във влака София – Варна

Снимката е илюстративна

Пътниците във влака София-Варна през Горна Оряховица, който е тръгнал снощи в 22:30 часа, бедстват заради липса на отопление.

Новината сподели една от потърпевшите пред БНР.

От пресцентъра на БДЖ заявиха, че причина за закъснението е друг товарен влак, който е блокирал линията. Композицията е трябвало да пристигне в 07:00 часа във Варна.

Пътничката, подала сигнала, разказва, че във влака пътуват много жени и деца. Никой не им казва какво ще се случи. Минус 16 градуса е температурата във вагоните, измерена от пътници.

Няма топли напитки и никакво друго съдействие. Стюардите са много мили, обаче нищо не могат да направят, предава разказите на пътници кореспондент на БНР.

Във влака е ужасно студено. Хора от влака казаха, че е -16°C. Доскоро въобще нямахме обхват. Съответно близките ни се тревожат, а да не говорим, че във влака има възрастни хора и жени. Целият влак е в сняг. Нищо не ни отговарят. Самите хора, които са, стюардите във влака, са много любезни и мили с нас, защото положението, в което те се намират като работещи, също е ненормално„, споделя още потърпевшата.

Впоследствие се разбра, че локомотивът е бил повреден.

Част от пътниците обмислят да заведат колективен съдебен иск, защото „наистина е безобразие в 21-ви век, въпреки тежките зимни условия, железниците да ни предлагат един неотоплен влак“.

*******
Спонсор на наградата този месец: logo-promocheck

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Публикувано от Дамян Дамянов