in

Потвърдиха ареста на обвинения за убийството във Владиславово

Венцислав Апостолов, привлечен като обвиняем за умишленото убийство на 34-годишния Явор ще остане постоянно в ареста. Това съобщиха за Нова Варна от пресслужбата на Апелативния съд.

Днес състав на съда потвърди определение на Окръжен съд- Варна от 18 февруари тази година, с което е била определена първоначална мярка за неотклонение „задържане под стража“ за 36 годишния Венцислав.

Пресслужбата на Апелативен съд – Варна припомня, че на 14 февруари 2018 гражданин е подал сигнал за намерен мъж в безпомощно състояние пред блок 404 на варненския квартал „Владислав Варненчик“. На път за болницата 34-годишният Явор починал. Няколко дни по-късно като обвиняем за убийството е привлечен Апостолов – приятел на убития мъж от детството. Той е обвинен за умишлено убийство, извършено с особена жестокост и по особено мъчителен за жертвата начин.

Варненският апелативен съд днес остави като неоснователна жалбата на обвиняемия против първоначалния арест и отказа да измени в по-лека взетата спрямо него процесуална мярка за принуда. Втората съдебна инстанция сподели извода на ОС – Варна за наличие на обосновано предположение, че Венцислав е съпричастен към престъплението, за което е привлечен като обвиняем. Умишленото убийство, извършено с особена жестокост и по особено мъчителен за жертвата начин е престъпление, което се наказва от закона с лишаване от свобода от 15 до 20 години, доживотен затвор или доживотен затвор без замяна. Обоснованото подозрение, че Апостолов е съпричастен към убийството се основава на събраните в първите дни на разследването гласни, писмени доказателства и експертизи.

Въззивният съд днес прие от прокуратурата протоколи от нови гласни свидетелства на лица, разпитани пред съдия, някои от които свидетели на действията на обвиняемия спрямо убития Явор. Нещо повече. В приетите днес от съда доказателства се съдържат и данни, че има опасност ако е с по-лека мярка за неотклонение Венцислав да се опита да окаже въздействие върху свидетели на разследването и така за извърши престъпление. С оглед на факта, че обвиняемият има постоянен адрес, работа и семейство, Варненският апелативен съд не сподели само извода на първата съдебна инстанция, че има опасност Апостолов да се укрие.

След като установи, че две от изискванията на закона за определяне на най-тежката мярка за процесуална принуда са налице, Варненският апелативен съд потвърди първоначалния арест на Венцислав Апостолов, привлечен като обвиняем за умишленото убийство на 34-годишния Явор от Варна. Това определение е окончателно.

*******
Спонсор на наградата този месец: logo-promocheck

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Публикувано от Дамян Дамянов