in

Директорка на гимназия във Велики Преслав влиза в затвора за длъжностно присвояване

Една година лишаване от свобода за директорка на гимназия във Велики Преслав, призната за виновна за длъжностно присвояване.

Състав на Шуменския окръжен съд потвърди ефективната присъда от 1 година лишаване от свобода за 53-годишната директорка на Професионалната гимназия по селско стопанство във Велики Преслав Владимира Николова, произнесена от Районния съд в града. Това съобщиха за Нова Варна от Апелативната прокуратура в града. Тя е лишена и от право да заема длъжността директор в системата на българското образование.

Николова е била предадена на съд с обвинителен акт на Районната прокуратура във Велики Преслав за длъжностно присвояване на 13 208 лева. Престъплението, бившата вече директорка на Професионалната гимназия по селско стопанство, е извършила в периода от 29-ти май 2006 до 25-ти февруари 2009 г. като продължавано деяние.

Владимира Николова вече е осъждана. Призната е за виновна за документно престъпление, извършено от нея като директорка на гимназията. Преди да получи ефективното наказание по това досъдебно производство, тя е била призната за виновна и осъдена за друго длъжностно присвояване на средства на гимназията. За престъплението тя е получила условно наказание 3 месеца лишаване от свобода с 3-годишен изпитателен срок.

Чака се решение на въззивната инстанция след протест на Районната прокуратура във Велики Преслав и по друго производство за длъжностно присвояване, което се води срещу Николова.

Ефективната присъда на Владимира Николова, потвърдена с решение на Шуменския окръжен съд, е влязла в сила.

*******
Спонсор на наградата този месец: logo-promocheck

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Публикувано от Дамян Дамянов