Лекарка получи най-хубавия подарък за 8-ми март от свой пациент (СНИМКА)

Снимката е илюстративна
Снимката е илюстративна

Една трогателна история, показваща добротата у хората и как човек благодари с каквото може, дори и с най-малкото, на човека, направил му добро.

Очна лекарка от Шумен споделя за случай с възрастен пациент, която събра много положителни коментари и реакции в социалната мрежа.

Цялата й история може да прочетете, разказана от нея.

Преди няколко дни в очната клиника в която работя, дойде на преглед един възрастен човек, видимо добре облечен и спретнат.

Когато му казах, че трябва да плати 1 лв потребителска такса за пенсионер, той през сълзи ми отговори, че в дома за възрастни хора в който живее му взимат цялата пенсия и не му дават нито един лев да има в себе си. След прегледа му подарих капките за очи, които му изписа доктора и също така му дадох 10 лв за да има някакви пари в себе си.

Той ги прие въпреки, че му беше страшно неудобно. Два дни по-късно беше 8-ми март, аз бях на работа от по-късно през деня, от колегите ми разбрах, че е дошъл един възрастен човек, седнал и просто чакал. Чакал доста време и си тръгнал, без да каже нищо. Днес 9-ти март рано сутринта дойде същия човек при мен и ми поднесе тези шоколади като подарък за деня на жената.

Снимка: Фейсбук

Благодарен за малкия жест, който съм направила за него. Видимо щастлив и много доволен от това, че очите му се подобряват от капките. Отново ми благодари многократно,накрая си тръгна с думите “никой не е правил такова нещо за мен!”

След направената от мен проверка, установих, че в държавните домове за стари хора би трябвало да им се взима 70% от пенсията за издръжка, а останалите 30% да им се предоставят за лични разходи, да ама не. Къде отиват останалите 30%? В кой джоб влизат и оставят толкова хора с нито една стотинка? Хора работили цял живот за държавата си.

А това за мен беше най-хубавия подарък, който съм получавала някога!

*******
Спонсор на наградата този месец: logo-promocheck

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Стефан Калименов: Нещата в Спартак Варна започват да се случват

Снимка: Reuters

7 години от трагедията във Фукушима (СНИМКИ)