in

Наградиха млада сервитьорка с такса за университет заради жест на добрина

Снимка: KHOU

Тинейджърка била възнаградена за добрината си с такса за образование, след като била заснета как реже храната на 78-годишен възрастен клиент, който не може да си я нареже сам.

18-годишната Евони Уилямс работи като сервитьорка в Ла Марк, Тексас, за да спести пари, с които да си плати таксата за образование. По време на нейната смяна възрастен мъж, който дишал с кислородна бутилка, влязъл, за да обядва. След като храната му била сервирана, клиент дочул, че старият човек споделя на Евони, че ръцете му не му служат добре. Според фейсбук публикация на очевидец, момичето веднага се заело да нареже храната му.

Снимка: KHOU

Лора Улф, която присъствала в заведението и споделила случката в социалните мрежи, пише: „Не знам името на момичето, но чух как мъжът ѝ сподели, че ръцете вече не му служат добре. Той беше с кислородна бутилка и дишаше трудно. Сервитьорката веднага и без колебание взе чинията му и започна да реже шунката му на малки парченца. Този на пръв поглед дребен жест означаваше много за възрастния човек. Благодарна съм, че станах свидетел на този акт на доброта и грижа, на фона на всичко негативно, което ни заобикаля. Ако всички бяхме като тази сервитьорка и отделяхме по малко време да помогнем…”

Публикацията на Улф бързо се разпространила в интернет и хиляди хора изразили желание да благодарят и да помогнат на тинейджърката.

Тексаският университет отпуснал на момичето стипендия в размер на 16 000 долара, с която да може да сбъдне мечтата си да учи бизнес мениджмънт. А кметът на Ла Марк решил да покаже благодарността си към тинейджърката като обяви 8 март за ден на Евони Уилямс .

Трогната до сълзи, Уилямс споделя: „Не мога да повярвам, че ще има ден, посветен на мен. Бих направила, това, което направих за възрастния мъж, по всяко време.”

Източник: Independent.co.uk

Превод и редакция: „Нова Варна“

*******
Спонсор на наградата този месец: logo-promocheck

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/