in

Общо 25 години затвор получиха убийците на таксиметровия шофьор във Варна

Наказание от общо 25 години и четири месеца получиха на първа съдебна инстанция, 27-годишният Космас Джером и 24-годишната Ренета Козарева, които бяха съдени за убийството на таксиметров шофьор във Варна.

Двамата влюбени съучастници бяха съдени в условията на съкратено следствие, след като признаха пред Темида, че са автори на зверското престъпление.

Така Окръжният съд постанови 18 години затвор за Ренета Козарева. След като наказанието й се редуцира с една трета обаче, младата жена ще трябва да излежи 12 години.

Приятелят й Космас получи присъда от 20 години затвор. След редуцирането му с една трета, наказанието на подсъдимия пада на 13 години и 4 месеца.

Съдът удовлетвори частично гражданския иск, предявен от трите деца на починалия шофьор Васил Ашиков. Двамата убийци трябва да им изплатят общо 340 000 лева кръвнина при първоначално поискани 450 хил. лева. Космас и Ренета трябва да покрият и разноските по делото.

Двамата могат да обжалват присъдите си пред Апелативния съд в 15-дневен срок.

*******
Спонсор на наградата този месец: logo-promocheck

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Публикувано от Дамян Дамянов