in

Провеждат безплатни прегледи за глаукома във Варна

Провеждат безплатни прегледи за глаукома във Варна.

Две лечебни заведения организират кампания по повод Световната глаукомна седмица.

От 13-ти до 16-ти март в Очна клиника „Свети Николай Чудотворец“ в морската столица всеки желаещ можа да се прегледа безплатно. Записваният са на тел.: 052 / 630 670

За поредна година специалистите от Очна болница – Варна провеждат безплатни профилактични прегледи за глаукома. Профилактичните прегледи ще се проведат от 12-ти до 23-ти март 2018 г. Необходимо е предварително записване на час за преглед на телефон 052/ 63 49 01.

Програмата е подходяща за хора над 40-годишна възраст с фамилна обремененост или с риск от развитие на глаукома. По време на профилактичния преглед ще бъде изследвана зрителната острота, измерено вътреочното налягане и ще се оценява състоянието на зрителния нерв чрез оглед на очното дъно.

При съмнение за глаукома или новооткрито заболяване пациентите ще бъдат насочени за допълнителни изследвания за уточняване на диагнозата – денонощна крива за проследяване на колебанията на вътреочното налягане, автоматизирана периметрия, измерване на централната роговична дебелина (пахиметрия) и оптична кохерентна томография.

 

*******
Спонсор на наградата този месец: logo-promocheck

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Публикувано от Дамян Дамянов