in

Задържаха повторно мъж за измами с апартаменти под наем във Варна

По искане на Районната прокуратура във Варна съдът взе мярка за неотклонение „Задържане под стража“ за мъж, измамил двама, че ще им даде отдаде под наем жилища.

Варненският районен съд е уважил днес искането на Районната прокуратура за вземане мярка за неотклонение „Задържане под стража“ спрямо 26-годишния Петър Г., информираха от пресцентъра на Прокуратурата за Нова Варна.

Той е бил привлечен като обвиняем за извършени две деяния в условията на повторност и като продължавано престъпление.

Серийни измами с апартаменти под наем във Варна (Видео)

След привличането му към наказателна отговорност за измама прокуратурата го е задържала за срок до 72 часа с оглед осигуряването му пред Варненския районен съд за определяне на постоянна мярка за неотклонение „Задържане под стража“.

В периода от 6 март до 9 март 2018 г. с цел да набави за себе си имотна облага обвиняемият Петър Г. възбудил заблуждение у двама варненци, че ще им отдаде под наем апартаменти.

С действията си той им причинил имотна вреда в размер на 1160 лева. 26-годишният мъж, който няма постоянен адрес, не е разполагал с права, нито е имал правна възможност да отдаде под наем двата апартамента във Варна.

Само преди един месец Петър Г. е бил осъден за същото престъпление. Присъдата на Софийския районен съд е влязла в сила, преди да извърши настоящото деяние.

Той действал сходно като механизъм при осъществяване на тази измама, която освен че е извършена в условията на повторност, се явява и повторен рецидив, тъй като деянието е в изпитателния срок на определеното от СРС наказание.

Петър Г. е с постоянен адрес в Монтана. Доскоро е живял на квартира в София. В края на февруари 2018 г. пристигнал с приятелката си във Варна и се настанили в хотел.

Съдът е приел аргументите на прокуратурата, че съществува висока обществена опасност на обвиняемия, както и че има реална опасност той да извърши престъпление и да се укрие, ако е на свобода.

Определението на Варненския районен съд подлежи на обжалване пред Варненския окръжен съд.

*******
Спонсор на наградата този месец: logo-promocheck

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Публикувано от Дамян Дамянов