in

Започват дарителска кампания за ремонтиране на „Св. Благовещение“ в Провадия

Църковното настоятелство при храм „Св. Благовещение“, град Провадия и Кметът на Община Провадия стартират дарителска кампания за набиране на средства за ремонт на храма.

Предвиждат се ремонтни дейности за подмяна на пода, укрепване на фасадата и обновяване на оградата около храма.

За целта е открита е банкова сметка BG71BPBI79451070657501 в Пощенска банка;

Поставена е кутия за целеви дарения в храм „Св. Благовещение“;

На 25-ти март 2018 г. (Благовещение) от 19:00 часа в ресторант „Овеч“ в град Провадия се организира благотворителна вечер за набиране на средства за ремонт на храма.

Кувертът за благотворителната вечер е на стойност 50 лв., които всъщност са част от дарението, което може да се направи.

Куверт може да се закупи в:

Храм „Св. Благовещение“, град Провадия; Информационен център на Община Провадия; Книжарница „Дъга“ в град Провадия.

Църковното настоятелство призовава всеки да помогне според своите възможности. Нека продължим делото на нашите предци, които са съградили този прекрасен храм и да съдействаме за възвръщането на благолепието на Божия дом.

Храмът в град Провадия е строен в периода 1911-1923 г. В тези години България води три войни, в които претърпява тежки поражения. Провадийци са дали над 200 жертви по време на сраженията. Храмът в град Провадия е посветен на Благовещение. В тропара на празника се пее: „Днес е началото на нашето спасение“.

Великото Божие обещание се сбъдва, че ще се роди Спасителят на света. Евангелското четиво ни пренася в град Назарет. Архангел Гавриил се явява и възвестява на Пресвета Дева Мария, че ще роди Спасителя с думите: „радвай се, благодатна! Господ е с тебе; благословена си ти между жените“ (Лука 1:28). Нейният смирен отговор е: „ето рабинята Господня; нека ми бъде по думата ти“ (Лука 1:38). Благовещението отвори вратите на нашето спасение.

*******
Спонсор на наградата този месец: logo-promocheck

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Публикувано от Дамян Дамянов