in

Инвестират 100 милиона в Добрич за нови заводи

Снимка: dobrichonline.com

На територията на община Добрич врати ще отворят 4 нови завода.

Освен завода за гъвкави съединения за вода и санитарна арматура, предстои изграждането на втора голяма фуражна фабрика, както и на заводи за производство на мебели и бутилиране на минерална вода, пише periscop.bg.

В същото време се очаква да заработи и голям нов бетонов възел, както и халета за складиране на земеделска продукция. Общите инвестиции ще са около 100 милиона лева, което е рекорд за града.

В последните години има оживление в местната икономика, което обаче все още не може да компенсира тежкия удар, който градът преживя в първите десет години след стартирането на икономическите реформи на прехода. Тогава много предприятия затвориха врати, спряха производства, а други бяха ликвидирани по линия на разбойническата приватизация. Много хора напуснаха Добрич и потеглиха за чужбина. В последните години все пак има крехки процеси на икономическо оживление.

*******
Спонсор на наградата този месец: logo-promocheck

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Публикувано от Дамян Дамянов