in

Кметът на Варна се срещна с посланика на Турция

Кметът на Варна Иван Портних се срещна с посланика на Република Турция – Хасан Улусой, който бе придружаван от Генералния консул на Република Турция в Бургас Нурай Иньонтепе.

По време на разговорите бе обсъдено предстоящото посещение на турския президент Реджеп Таип Ердоган във Варна, планирано за 26-ти март. Н. Пр. Хасан Улусой припомни, че това ще бъде второ посещение на турския президент във Варна. През 2012 г., в качеството си на премиер на Турция, Реджеп Ердоган участва в тристранна среща в резиденция „Евксиноград“ с премиера Бойко Борисов и шейх Хамад бин Джасим Ал-Тани – премиер на Катар.

„Много бих искал да разкажа на нашия президент за потенциала на Варна“, заяви посланик Хасан Улусой, след като кметът Иван Портних го запозна с основните проекти, по които общината работи, с развитието на туризма и двете икономически зони, с откритите нови въздушни дестинации от летището във Варна и доброто сътрудничество с „Турските авиолинии“.

Н. Пр. Хасан Улусой сподели, че вижда възможности за съвместно бъдещо сътрудничество в сферите кораборемонт, пристанищна дейност, туризъм, строителство и други дейности. Той допълни, че с удоволствие би посетил Варна със семейството си.

*******
Спонсор на наградата този месец: logo-promocheck

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Публикувано от Дамян Дамянов