in

Отварят варненския бул. ”Приморски” след Великден

Снимка: Нова Вaрна

Ремонтът на варненския бул. ”Приморски” се очаква да приключи до средата на април.

Това обяви кметът на Варна. Той увери, че на обекта се работи активно, но повече време отнема подмяната на подземните комуникации.

До началото на активния сезон по новата част на бул.”Левски” трябва да бъдат изградени пътните възли с булевардите „Цар Освободител”, „Владислав Варненчик” и „Сливница”. Целта е да не е възпрепятства трафика през активния летен сезон. Другата новоизграждаща се част на бул. „Левски” не е толкова проблемна от гледна точка на натоварване на трафика.

Виждате, че в момента се работи навсякъде изключително активно. Правим всичко възможно, но сами виждате, че особено бул.”Левски” е едно изключително мащабно съоръжение, със сложни пътни възли”, изтъкна Портних.

Има готовност за старт на ремонта на бул.”Осми приморски полк” в посока „Виница”, рехабилитация на старата част на бул.”Левски”, бул.”Съборни” и ул.”Георги Бенковски. Те обаче ще останат след 15 септември, за да се избегне допълнително натоварване на трафика в града през лятото.

Дали тази пролет ще има ремонт на Аспарухов мост ще стане ясно в петък, когато на визита във Варна ще е министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков.

*******
Спонсор на наградата този месец: logo-promocheck

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Публикувано от Дамян Дамянов