in

Ужилиха стотици бургазлии след преместен концерт на „Smokie“

Снимка: list.co.uk

Близо 300 жители на Бургас останаха излъгани след преместен концерт на рок – групата Smokie.

Той трябваше да се проведе в града в началото на февруари, но в последния момент се оказа, че със сцената имало технически проблем, пише offnews.bg.

Или поне така обясниха организаторите. Концертът бе преместен във Варна, а феновете, които поискаха, бяха извозени до северния морски град. Тези, които не можаха да отидат, получиха обещание, че от 1-ви март, на касата на държавната опера, от където са закупили билетите си, ще могат да получат сумата обратно.

Драгомир Кузмов е един от тези, които не могат да посетят концерта във Варна, защото е в работен ден и няма възможност да пътува. Затова отива на касата да си вземе парите обратно. Обаче – пари няма. От операта му казали, че всичко е изплатено към организаторите и да си ги търсят от тях. Драгомир се опитал да се свърже с Ticketpro, но от там му обяснили, че и те няма да връщат пари – да се свържел с организаторите.

Управителят на Ticketpro Пламен Марков бе категоричен, че са отчели цялата сума на организаторите и хората трябва да си търсят парите от тях:

Парите, които влизат при нас не са наши, ние веднага ги отчитаме на организаторите“, обясни Марков.

Не на това мнение са самите организатори. Един от съдружниците в огранизаторите„Ливлов“ Елена Лозанова подчертава, че от Ticketpro не са им изплатили сумите, за които са се договорили. Тя посочи, че ще съдят компанията:

След концерта, те не са ни платили нито един лев. Те не са спазили договора“, каза Лозанова и обвини Пламен Марков, че е излъгал и други хора.

От Комисията за защита на потребителите също посочиха, че закупилите билети трябва да си търсят парите от Ticketpro и обещаха, че при подаден до тях сигнал, ще проверят случая.

Недоволните бургазлии подготвят жалба до институцията, но обмислят и вариант да заведат колективен иск, за да си получат обратно сумите.

*******
Спонсор на наградата този месец: logo-promocheck

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Публикувано от Дамян Дамянов