in

17-годишно момиче става донор на болната си от левкемия майка

Снимка: dobrichonline

Спешна трансплантация на костен мозък на болната от Остра миелоидна левкемия Цвета Мирчева от Добрич ще бъде извършена утре в МБАЛ „Света Анна“ във Варна.

За донор е одобрена нейната 17-годишна дъщеря Анна-Мария. За набирането на средствата в подкрепа на лечението на младата жена в Добрич стартира благотворителна кампания „Живот и усмивка за Цвети“, пише Добрич Онлайн.

Цвета Мирчева е на 39 години, майка на две прекрасни момиченца, които иска да изгледа и закриля, винаги да е до тях във всяка трудност и всяка радост. За съжаление преди около година и половина в семейството им се намесва неканена гостенка – Остра миелоидна левкемия, и животът на всички се преобръща и срива. Цвети не се предава и решава да се бори. Подлага се на тежка химиотерапия в МБАЛ „Света Анна“ във Варна. Тя е на ежедневно кръвопреливане, година и два месеца е в болнична стая, далеч от обичаните от нея хора. Нещата при младата жена не вървят добре, химията, кръвопреливането, хилядите хапчета вече са безсилни да й помогнат да се пребори с болестта. Единственото спасение на Цвети е трансплантация на костен мозък. Донор може да ще стане крехкото телце на 17-годишната й дъщеря Анна-Мария. Детето е готово да се подложи на всичко само мама да живее, споделят организаторите на кампанията „Живот и усмивка за Цвети“!

Трансплантацията на костен мозък на Цвета Мирчева в МБАЛ „Света Анна“ ще бъде направена въпреки че не е заплатена, тъй като състоянието й не позволява отлагане. Тя ще бъде извършена от доц. Мичева и д-р Геров.

39-годишната жена е приета в Отделението за трансплантация на стволови клетки и костен мозък в лечебното заведение на 8 март и до 14 март е на 24-часови вливания. Дъщеря й Анна-Мария е приета в същото отделение. Днес от нея ще бъдат извлечени стволови клетки, които утре ще бъдат трансплантирани на майка й. Цвета Мирчева ще престои в МБАЛ „Света Анна“ между 1 и шест месеца в зависимост от резултатите от трансплантацията.

Кампанията „Живот и усмивка за Цвети“ стартира в групата във фейсбук „Живот и усмивка за Дани“. Преди около две години чрез същата група и чрез концерти и други благотворителни прояви бяха събрани голяма част от средствата за лечение на Йорданка Петкова от Добрич в Испания, която бе болна от онкологично заболяване. Тя също има две дъщери, които вече се радват на здравата си майка. Именно Дани е една от първите, които откликна на апела за помощ и преведе средства по банковата сметка на Цвети. Организаторите на кампанията „Живот и усмивка за Цвети“ призовават да помогнем на една майка, която се моли утре пак да се събуди и да види слънцето, да се радва на живота и да изгледа децата си.

Средства за лечението на Цвети Мирчева може да дарите на следната банкова сметка:

Банка ДСК

IBAN: BG42STSA93000024908449

BIC: STSABGSF

Цвета Ангелова Мирчева

*******
Спонсор на наградата този месец: logo-promocheck

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Публикувано от Дамян Дамянов