in

Две години след жестока катастрофа съдят 18-годишен за смърт на пътя (СНИМКИ)

Снимка: Фейсбук

15-годишният тогава младеж опитал да натопи покойника за трагедията.

В Бургас съдят Златомир Велчев, подсъдим за причиняване на смърт по непредпазливост на 17-годишно момче, съобщиха от Oкръжна прокуратура-Бургас за Нова Варна.

Той е подсъдим за това, че на 31-ви декември, 15 минути преди настъпването на Нова Година на разклона за Българово посока от Айтос към Бургас, при управление на лек автомобил „Пежо”, в пияно състояние и без книжка,  нарушил правилата за движение по пътищата, като се движил с превишена скорост от 125 км/ч. В резултат на това самостоятелно катастрофирал, изгубвайки управлението върху автомобила при навлизане в ляв завой, като последвали удари в предпазните мантинели.

Ударът е бил толкова силен, че 17-годишният Велислав Вълков изхвърчал през десния прозорец на колата. Младежът паднал в дере и загинал на място.

На 19-ти януари 2016 г. Велислав щеше да навърши пълнолетие, предстоеше му абитуриентски бал.

При инцидентът пострадали още две момчета- 15-годишният тогава Дафин Ставрев и 19-годишният Стоян Кърев. Първоначално и Златомир и оцелелите пътници твърдели, че зад волана е бил Велислав. Експертизата обаче показала, че именно Златомир е карал колата. Шофирал е без книжка, със скорост 125 км/ч при максимално допустима 90 км/ч. В кръвта си имал 0.84 промила алкохол.

Подсъдимият и пострадалият били в една компания и празнували новогодишната нощ. По време на тържеството консумирали алкохол. Докато празнували решили да вземат колата на бащата (без негово съгласие и знание) на трето момче от компанията, с която всички да се поразходят. Така общо четирима души тръгнали от бургаския комплекс „Меден рудник“, където празнували към Айтос, където се намирала компания от техни познати. Катастрофата е настъпила по пътя от Айтос към Бургас, когато пострадалият и подсъдимият се връщали.

Златомир беше задържан от полицията в Карнобат към 02.30 часа на 26 февруари т.г., след като бе заловен да кара надрусан с коктейл от амфетамини и метамфетамини лек автомобил „Мерцедес“. При проверката било установено, че тийнейджърът не само е неправоспособен водач, но и е застанал зад волана по време на едногодишно административно наказание, наложено му за същото престъпление. От МВР уточняват, че на 28 януари, в дома му на ул. „Орлово“ криминалисти откриха 37 топчета с марихуана и електронна везна – за разпределяне на дози.

*******
Спонсор на наградата този месец: logo-promocheck

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Публикувано от Дамян Дамянов