in

Последните предупреждения, които Стивън Хокинг отправи към човечеството преди да умре

През целия си живот ученият, който почина на 76 години, раздаваше своята мъдрост на човечеството и говореше за предизвикателствата, които ни предстоят.

Много от предсказанията на Хокинг бяха ужасяващи. През 2016 той обърна внимание на нуждата от контрол върху компютрите в речта си от Лисабонската конференция за уеб технологии. Признавайки огромната роля на технологиите в борбата с бедността и болестите, Хокинг подчерта, че има опасност компютрите да се превърнат в инструменти за потисничество, насилие и икономически престъпления.

В речта му се казваше: „На теория компютрите могат да повишат интелигентността на хората. Успехът в създаването на изкуствен интелект може би е най-голямото достижение на нашата цивилизация. Или най-ужасното. Още не знаем. Не знаем дали изкуственият интелект ще ни помага или ще ни игнорира и унищожи.

Въпреки че през 2016 Хокинг предупреди, че на хората им остават 1000 години на Земята, само година по-късно този срок беше драстично намален на сто години, предвид фактори като климатичните промени, астероидите, нарастващото население, епидемиите и възможните ядрени войни.

Яростен критик на политиката по отношение на климатичните промени, Хокинг критикуваше остро решението на Тръмп САЩ да се оттеглят от Парижкото споразумение за климата – стъпка, която според учения може да погуби Земята.

През май 2017, пред слушатели в Лондон, Хокинг говори за нуждата на хората да населят и други планети през следващото столетие и да станат многопланетен вид. Според учения, това би спасило хората дори ако Земята бъде унищожена по някаква причина.

През ноември 2017 Хокинг направи и други плашещи прогнози за края на света, коментирайки нарастващото население и консумацията на електричество.
Свръхнаселяването на Земята не може да продължи. До 2600 година хората ще са твърде много, а консумацията на електричество ще нажежи планетата до червено.”

Източник: unilad.co.uk

Превод и редакция: „Нова Варна“

*******
Спонсор на наградата този месец: logo-promocheck

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/