in

Русия гони британски дипломати

Руският външен министър Сергей Лавров обяви, че Русия ще изгони британски дипломати във връзка със задълбочаващия се конфликт заради нападението с нервнопаралитично вещество, но все още не казва кога и колко, съобщава „Асошиейтед прес“, цитиран от News.bg

Лавров обвини Великобритания в нарушаване на международното право и разкритикува британският военен министър за „необразованите“ му коментари относно Русия, направени вчера.

Великобритания обяви, че руската държава стои зад отравянето на бившия руски двоен агент Сергей Скрипал и дъщеря му Юлия в английския град Солсбъри. САЩ, Франция и Германия също осъдиха Русия за атаката.

Русия отрича да е източник на нервнопаралитичното вещество, използвано за отравянето на Скрипал и настоя Великобритания да ѝ предостави проби, събрани от разследващите.

Запитан от репортер на „Ройтерс“ в казахстанската столица Астана дали Русия планира да изгони британски дипломати от Москва, Лавров се усмихнал и подчертал, че „разбира се“, че Русия ще изгони британски дипломати и че се надява Сергей и Юлия Скрипал да се възстановят скоро, за да може да бъде хвърлена светлина върху случилото се.

Лавров вече беше разкритикуван за тези думи, защото натравянето с нервнопаралитичното вещество „новичок“ води до нелечими тежки увреждания.

Британските власти обявиха, че ще изгонят 23-ма руски дипломати от Великобритания заради нападението срещу Скрипал, като обявената причина за това е, че те работели същевременно и за руските специални служби.

*******
Спонсор на наградата този месец: logo-promocheck

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Публикувано от Дамян Дамянов