in

Балетен концерт във Варна на учениците от НУИ „Добри Христов“

На 18 март от 18:00 ч. на сцената на Държавна опера – Варна младите балетисти и танцьори от Национално училище по изкуствата “Добри Христов“ – Варна ще представят балетен концерт-спектакъл, в който ще вземат участие ученици от І до ХІІ клас от специалностите „Класически танц” и „Български танци“.

Първата част на концерта включва класически екзерсис по музика на Клод Дебюси, след което на сцената ще видим съвременни балетни миниатюри, с хореографии по музика от Леош Яначек, Ян Тиерсен, Лудовико Ейнауди, Зоуи Кийтинг и др., подготвени от учителите и балетни постановчици Биляна Георгиева, Десислава Стойнешка, Цветалина Нахабедян, Нина Иванова и Любомир Кацаров. Младите танцьори от специалност „Български танци“ с учител Красимир Няголов ще покажат своите професионални умения и ще завладеят сцената с ритмиката на българските народни танци. В третата част на балетния концерт ще бъде представено второ действие на балета „Пахита“ по музика на Лудвиг Минкус.

Танцовият спектакъл е съвместен проект на училището и Театрално-музикален продуцентски център – Варна, който дава неоценима възможност на професионално обучаващите се млади балерини, балетисти и танцьори да се докоснат до професионалния труд, отговорностите и вълненията, породени от практикуването на наученото в балетните зали на НУИ „Добри Христов“ на сцената на Варненската опера.

Благодарение на партньорството на НУИ „Добри Христов” с Театрално-музикален продуцентски център – Варна, балетните спектакли са неизменна част от културния афиш на града ни.

Балетният концерт ще има своето повторение на 24 март 2018 г., от 16.00 ч. на сцената на Държавна опера – Варна.

*******
Спонсор на наградата този месец: logo-promocheck

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Публикувано от Дамян Дамянов