in ,

Бургазлийка вдига първата джендър сватба в България (ВИДЕО)

Снимка: Фейсбук

Бургазлийката Диляна се готви да направи нещо нечувано у нас – да разбие стереотипа и напук на всички закони, канони и обществени нагласи да се ожени за своята приятелка Вяра.

Двете се канят да направят истинска сватба, на която да поканят всичките си приятели. Това разбира се ще е само тържество и по никакъв Вълнуващата история разказаха в „Ничия земя“ по Нова тв.

Диляна е на 25 години, а партньорката й е на 41 години. Диляна споделя, че е имала сериозен приятел, но и духовно, и сексуално й харесва да е повече с жена. По думите й мъжете не се старали достатъчно и с жена било много по-вълнуващо.

От своя страна Вяра имала голям опит с мъжете, но е разочарована от силния пол. Вяра дори има голямо дете, на 21 години от първата си неуспешна връзка с мъж.

С жена се живее по-спокойно“, споделя тя и признава, че едновеременно е имала връзка и с мъж, и с жена. Нейният дрескод определено е мъжки, но тя твърди, че е „унисекс“. Вяра е избрала красив бял костюм за сватбата, докато Диляна ще заложи на красива ефирна рокля.

На сватбата им ще има и други хомодвойки. Доведената сестра на Диляна също има приятелка, а в семейството си има и 70-годишна леля, която от 50 години живее на семейни начела с друга жена.

Вяра и Диляна разказват, че са преминали през различни стихийни житейски бедствия, за да открият голямата си любов. Мечтата им е да имат дете, което да бъде отгледано не от майка и баща, а от две любящи жени – мама 1 и мама 2.

По-добре две добри майки, отколкото един лош баща„, казват те. Диляна ще бъде майката, дори от няколко месеца ходила в инвитро клиника, но до този момент имала два неуспешни опита да зачене. „Няма да възпитаваме нашето дете да бъде хомосексуално, то само да си избере какво ще е. Това е природа“, философски отсичат и Вяра, и Диляна.

Еднополовите връзки са по-стабилни, по-отговорни и двойките си изневеряват по-малко“, категорични са и двете.

Любовта между двете пламнала преди няколко години. Диляна работила в чужбина и в една от социалните мрежи се запознала с Вяра. Наясно била със сексуалната си ориентация, Вяра също не криела, че харесва жени. 7-8 месеца двете комуникирали във фейсбук, докато не се срещнали в България.

Вяра била по-смелата и предложила брак, преди година дала годежен пръстен на Диляна, защото била убедена, че това е любовта на живота й. Наскоро й подарила още един годежен пръстен, за да потвърди любовта си.

Сватбата ще е в Русе, а двете дами ще поканят и свещеник, който да ги благослови. Ще проведат празничният ден, така, както би изглеждала една истинска сватба.

*******
Спонсор на наградата този месец: logo-promocheck

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Публикувано от Дамян Дамянов