in

Варненец със световна титла по муай тай

Варненецът Али Юзеир стана световен шампион снощи по муай тай при мъжете в категория до 67 кг.

Али тренира от няколко години в СК „Вокил“ . От самото начало той показва, че е готов на всичко, за да постигне мечтата си – да стъпи на Световния връх в бойните спортове. Година след година Али става все по-добър и силен в изявите си на ринга. Играл е във всички рингове стилове в кикбокса и в муай тай, съобщават от клуба му „Вокил“.

Самото Световното първенство по муай тай се провежда ежегодно в столицата на Кралство Тайланд – Банкок. Организатор е Световната федерация по муай тай W.M.F

Над 70 държави вземат участие. Варненският състезател Али Юзеир навърши 19г. през месец февруари тази година и веднага се впусна в големите битки при мъжете с доста повече опит.
Подготовката му за Световния форум течеше още от месец ноември 2017г., като междувременно взе участие и спечели шампионски титли в двата Държавни шампионата по муай тай- края на 2017та в гр. София и в началото на 2018та в гр. Варна.

Той бе и участник в първия за годината лагер в гр. Банско на националите от Българска конфедерация по кикбокс и муай тай, организиран от новото ръководство и след безапелационното си представяне стана част от отбора по муай тай.
Участва и във втория лагер, който се проведе в Спорт палас няколко дни преди самото Световно първенство.

На 9-ти март отпътува като част от националния отбор по муай тай на България.

Ето какво сподели председателят и главен треньор на клуба Галин Димов:

За да постигне успеха си на Али му се налагаше понякога да става в четири сутринта, за да тича, да ми изпраща резултатите, за да преценя как да продължава и в седем да бъде на училище. В следобедните часове помагаше в семейството си с отглеждането на по-малкия си брат. Веднага след това хващаше сака и идваше при мен в залата малко преди групата, за да можем да работим индивидуално. Не е пропускал тренировка освен ако не беше болен. Много добре си спомням как всяка събота и неделя работеше извънредно, за да може да е полезен на близките си и да не е в тежест финансово. Купуваше си всичко необходимо за тренировките. Когато имах възможност му ги купувах аз, а когато нямах той работеше и отделяше от залъка си, за да е добре екипиран.
Това ме караше да бъда още по – мотивиран и отдаден на подготовката му с една единствена цел – да постигна неговата, а и моя мечта „СВЕТОВЕН ШАМПИОН““.

*******
Спонсор на наградата този месец: logo-promocheck

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Публикувано от Дамян Дамянов