in

Възпитател в интернат, присвоил 100 000 лв. от дете, спечелило от лотариен билет

Районната прокуратура в Кубрат протестира наложената условна присъда на възпитател в интерната в град Завет, който насила взел печеливш лотариен билет за 100 000 лв. или 1 кг злато от свой възпитаник.

44-годишния възпитател Ергин Х е предаден на Районния съд в Кубрат по обвинителен акт за възбуждане и поддържане в заблуждение на свой възпитаник да му предаде печеливш лотариен билет на стойност 100 000 лева или 1 кг злато, с което причинил на 14-годишния възпитаник на интерната имотна вреда. Измамата била в особено големи размери и представлява особено тежък случай, съобщава апелативна прокуратура Варна.

Вчера в късния следобед състав на Районния съд в Кубрат признал за виновен по повдигнатото обвинение подсъдимия възпитател, като му наложил наказание 2 години лишаване от свобода, чието изтърпяване отложил с 3-годишен изпитателен срок. Размерът на наказанието според прокуратурата бил определен, след като съдът приел, че са налице многобройни смекчаващи обстоятелства.

Измамата в особено големи размери, представляваща особено тежък случай, е извършена от възпитателя Ергин Х. на 17-ти септември 2015 г. Тогава пострадалият Иван си купил три лотарийни билета. Нито един не печелил и момчето, тогава на 14 години, се върнало в магазина, за да опита отново късмета си. След като изтрил билетчето, Иван видял, че печели 100 000 лева или 1 кг злато.

Момчето се похвалило на възпитателя си. Той поискал да вземе печелившия талон, за да го съхранява. Намеренията на възпитателя обаче били да се възползва от чуждата печалба. За целта дори обяснил, че той е пратил Иван да му купи лотариен билет, като му дал пари за това. Месец по-късно Ергин представил печелившия билет и получил печалбата от 100 000 лева. Клипът с печелившия участник бил излъчен по телевизията и така Иван разбрал, че е измамен. Момчето се разстроило и след намесата на директора на интерната клипът бил спрян.

Предстои делото по протеста на Районната прокуратура в Кубрат да бъде насрочено за разглеждане в Разградския окръжен съд.

*******
Спонсор на наградата този месец: logo-promocheck

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Публикувано от Дамян Дамянов