in

Засилени мерки в София заради вандалски прояви преди „Вечното дерби“ (ВИДЕО)

Кадър: Nova

Мерки за сигурност около стадион „Васил Левски” в столицата са засилени заради футболното дерби между ЦСКА и „Левски”.

Това ще бъде първият от петте мача, които предстоят между двата отбора през тази пролет, съобщава Nova.

Отворени ли са вече пропускателните пунктове и има ли инциденти?

Към 10.30 часа е получен сигнал за инцидент в района на Ябланица.

Това съобщиха от пресцентъра на МВР.

По първоначални данни, пътуващи с два автобуса и два автомобила фенове на единия от отборите, които ще участват в днешното дерби „Левски“-ЦСКА, са засекли автобус и кола, в които били привърженици на другия отбор.

Маскирани излезли от двата автомобила и с бухалки започнали да трошат стъклата на превозните средства на опонентите си. От инцидента няма пострадали, има нанесени материални щети. Жертвите са успели да се изнесат от мястото и са потърсили помощ в РУ-Ябланица.

В района на Тетевен е засечен единият от автомобилите и са задържани двамата мъже, пътуващи в него.

Предприети са светкавични полицейски действия с цел установяването и задържането на останалите участници в инцидента. Междувременно силите на реда се реагирали и на подобен сигнал от тел. 112, станал на автомагистрала „Тракия“. По време на движение, от лек автомобил били хвърляни камъни по бус, който го задминавал. От инцидента е потрошено стъкло на буса.

Предприети са действия за установяването на извършителите, както и на всички обстоятелства около случая. На територията на СДВР до този момент няма сигнали за нарушения на обществения ред.

Продължават действията на силите на реда, ангажирани в охраната на обществения ред и безопасност на движението в столицата, във връзка с предстоящото дерби, което ще се проведе днес на Националния стадион ”Васил Левски”.

*******
Спонсор на наградата този месец: logo-promocheck

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Публикувано от Дамян Дамянов