in

Надзирателите във Варна продължават с протестите „Европа и за нас”

Надзирателите в затворите пуснаха подписка „Европа и за нас“.

Тя върви във всички затвори, арести и съдилища. Служителите искат държавните институции да не остават безучастни свидетели на социалното напрежение в затворите, информира Синдикатът на служителите в затворите.

Исканията са още за предприемане на незабавни действия, с които да се гарантира възстановяването на социалната справедливост в Сектор „Сигурност“.

Петицията е инициирана от Синдикат на служителите в затворите в България и иска изравняване на възнагражденията на служителите в двете дирекции с останалите служби в сектора за сигурност, увеличаване на броя на служителите и подобряване на условията на труд.

Започваме да завеждаме дела за нарушени права,ще пускаме масово заявления за отпуск поради остатъци от предни години,ще местим протестите до големи пътни артерии за да ни забележат и обърнат внимание най накрая по тази не наболяла,а БОЛНА тема. В момента активно се събира подписка от колегите в цялата страна с искане за изравняване на възнагражденията в сектор „Сигурност“, по-добри условия на труд и увеличаване на щатната бройка. Петицията ще бъде изпратена до Министерски съвет, Министерството на правосъдието, Народното събрание и до Вера Йоурова, комисар на ЕС по въпросите на правосъдието.

На 19.03.18г. от 12:00ч. пред Затвора Варна ще се проведе поредният протест и отново ще отстояваме исканията си и ще продължаваме така докато не ни обърнат необходимото внимание. “ – коментира за Нова Варна, Станислав Колев – председател на СД-Варна към Синдикат на служителите на затворите в България.

Ще има и трети национален протест в столицата на 26 март пред правосъдните министри на страните от ЕС.

 

*******
Спонсор на наградата този месец: logo-promocheck

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Публикувано от Дамян Дамянов