in

Реставрират уличната библиотека във Варна

Любимата на варненци улична библиотека „Рапана“, която геройски издържа цяла зима на дъжд и сняг под открито небе на входа на Морската градина, ще бъде реставрирана и се очаква да заработи отново най-късно в началото на април.

Младите хора, които сътвориха прекрасното кътче на входа на парка, се заемат още този уикенд с козметичния ремонт на конструкцията. Ще бъде премахнат лакът и нанесен нов слой, ще бъде обновена основата на библиотеката, която служи за отмора на минувачите и читателите. Това сподели за Varna24.bg един от създателите на атрактивната инсталация Боян Симеонов.

„Правим всичко на мускули, с помощта на приятели и съмишленици, но ще приведем „Рапана“ в красив вид, за да се радват отново варненци и гостите на града на творението ни. Имаме амбицията за лятото да монтираме осветление, за да стане още по-красив обектът и да привлича вниманието, както и да може да функционира през нощта“, допълни Боян.

Той сподели задоволството си, че конструкцията не е ставала повод на сериозни вандалски атаки и е сравнително запазена.

*******
Спонсор на наградата този месец: logo-promocheck

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Публикувано от Дамян Дамянов