in

Руските граждани във Варна гласуват за президент

Снимката е илюстративна

Всички руски граждани, които имат валиден паспорт и са навършили 18 години, дори да не са постоянно живеещи в България, могат да гласуват на изборите за президент на Руската федерация.

Гласуването започна в 8:00ч. в секцията в Генералното консулство и ще продължи до 20:00 часа вечерта, съобщиха от Генералното консулство на Русия във Варна.

Вече има предсрочно гласували в Шумен, Добрич, Ямбол, Сливен и Несебър. Близо 25 000 са постоянно живеещите у нас руски граждани, посочи за Радио Варна Сергей Луканчук – генерален консул на Русия в морската столица. В България има четири избирателни секции – в посолството на Руската федерация в София, в генералните консулства във Варна и Русе и в офиса на почетния консул на Русия в Пловдив.

Има и възможност за хората с увреждания да гласуват, при тях по предварителна заявка, включително и на 18 март до 14.00 часа, ще отиде екип с мобилна урна.

Досега двама души от Варна са заявили желание да гласуват по този начин. Заявки могат да се подават в Консулството в морската столица.

*******
Спонсор на наградата този месец: logo-promocheck

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Публикувано от Дамян Дамянов