in

Какво остава да видим до края на СОФИЯ ФИЛМ ФЕСТ във ВАРНА

СОФИЯ ФИЛМ ФЕСТ във ВАРНА започна силно и убедително като представи някои от хитовите заглавия, наградени от най-известните и престижини кинофестивали по света.

Дните до края на изданието ще зарадват феновете на качественото кино с още няколко уникални произведения, достойни за грандиозен финал на тазгодишното издание на фестивала.

Ето и какво остава да видим до края:
Днес, 20-ти март във ФКЦ- Варна, са прожекциите на „Изключителният: Моят Годар“ и нестандартната българска продукция „8’19““ – по новелите на Георги Господинов, създаден от талантливите режисьори: Кристина Грозева, Петър Вълчанов, Любомир Младенов, Надежда Косева, Теодор Ушев, Владимир Люцканов.

На 21-ви март – сряда, зрителите ще могат да гледат победителя на големите награди на Бон’17 и Сънданс’17 –„Убийство в Кайро“, както и филма – носител на наградата на журито от фестивала в Кан – „Нелюбов“ на Андрей Звягинцев,. На 22-ри март – четвъртък следват фантастичната история „Луната на Юпитер“ и интригуващият разказ за доверитето, любовта и страстта – „Другият любовник“ на Франсоа Озон.

В последния ден от фестивала – 23-ти март – петък, зрителите ще могат да се докоснат до две красиви любовни истории – филмите „За тялото и душата“ на унгарския режисьор Илдико Енеди и „Потапяне“ на изключителния Вим Вендерс.

На 24-ти март – събота, варненци ще могат да се докоснат до новите умове на киното в „Екран за нови кинематографисти“. Сред заглавията на късометражните ленти са участващият в конкурсната селекция на „Златна роза“ 2017 „Jump Cut” на Румен Русев и Васил Коцев, „Питбул“ на Васил Богданов, „Разчистване на дрешника“ на Самуил Гълъбов, с участието на Явор Борисов, „A place for everything” на Свилен Славов.

В програмата намират своето заслужено място и филмите „Аве, брат ми?“ на Стефан Господинов, „Спътник“ на Радослав Радославов и „За килима“ на Йоана Венелинова, които са част от са част от Артин Вижън Филм Академи.

Прожекцията ще се състои от 19:00 часа в бар „Памперо“ с вход свободен.

Деветото издание на СОФИЯ ФИЛМ ФЕСТ във ВАРНА впечатлява с бляскава и интригуваща селекция, обединяваща заглавия с различен поглед върху вечни проблеми, които се превръщат в новото любимо кино преживяване за ценителните на качественото кино.

Билетите за всички филми от фестивала са в продажба касите на ФКЦ на редовна цена от 8лв, 6лв. за учащи, студенти и хора в неравностойно положение и 5лв. при закупуване на 5 или повече билета. Билетите могат да се закупят и онлайн.

Пълната програма, както и допълнителна информация на страницата на събитието тук: https://www.facebook.com/SFFVarna/

 

*******
Спонсор на наградата този месец: logo-promocheck

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Публикувано от Дамян Дамянов