in

Осъдиха холандец за смъртта на наш моторист във Варна

Снимката е илюстративна

Холандски гражданин получи осъдителна присъда от Окръжната прокуратура във Варна за причиняване на смърт в пътно-транспортно произшествие.

При условията на съкратено съдебно следствие състав на Варненския окръжен съд е признал чужденеца за виновен и му е наложил наказание от 1 година лишаване от свобода с 3-годишен изпитателен срок. С присъдата той е бил лишен и от право да управлява МПС за срок 1 година.

Роденият в Индонезия 69-годишен подсъдим, Ван Ееде Е., който е със статут на продължително пребиваващ в България, е причинил смъртта на варненец в пътно-транспортно произшествие на 8 юли миналата година. При управление на личния си джип чуждият поданик нарушил правилата за движение по пътищата и по непредпазливост причинил смъртта на мотоциклетист. Пострадалият, който починал 21 дни след тежкото произшествие, управлявал мотоциклета си с превишена скорост и в забранена улица.

Осъденият Ван Ееде Е. е с чисто съдебно минало. Наказван е за нарушения на Закона за движение по пътищата.

Присъдата подлежи на обжалване пред Апелативния съд във Варна.

 

*******
Спонсор на наградата този месец: logo-promocheck

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Публикувано от Дамян Дамянов