in

9-годишно момче постави световен рекорд с 1080 ръкопляскания за минута (ВИДЕО)

Момче на девет години от Флорида постави световен рекорд с 1080 ръкопляскания за минута, съобщи ЮПИ.

Севън Уейд каза, че се е заинтригувал да се упражнява, след като е гледал предишния рекордьор Ели Бишоп, чието постижение беше 1020 ръкопляскания за минута, предава БТА, цитирано от 24часа.

Севън искаше много да подобри рекорда и започна да ръкопляска винаги когато се сети – разказа баща му Чикако Уейд. – В крайна сметка му казахме, че ако иска да приемем сериозно идеята му да направи опит за рекорд, трябва да си направи график за тренировки, които да продължават по-дълго от дотогавашните 15-20 секунди“.

Синът му го послушал и започнал да тренира.

Мисля, че беше важно Севън да разбере, че за нещо подобно е необходимо много планиране и подготовка. Не е достатъчно само да си добър в нещо“ – продължи баща му.
Той разказа, че тренировките са били само началото. Трябвало е да проучат правилата и изискванията, да наемат студио и звукови инженери, фотографи, оператори, хора, които да засичат времето, да попълнят всички необходими документи.

 

 

*******
Спонсор на наградата този месец: logo-promocheck

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Публикувано от Дамян Дамянов